LauriHeimonen

Luonnonlakeja ei korvata politiikalla!

Luonnonlakien mukaan ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousua hallitse, eikä ilmakehän hiilidiksidiptoisuuden kokonaisnousukaan ilmaston lämpötilan nousuun todettavasti vaikuta.

 

Eilen hallitukseen osallistuvien puolueiden haastattelussa Antti Rinne totesi, että luodaan yhdessä työmarkkinoiden kanssa hyvä ilmastopolitiikka. Juha Sipilä totesi, että ilmastonmuutos käsitellään 'järkivihreillä' keinoilla. Pekka Haavisto totesi tavoitteena olevan hiilineutraalius ja sen jatkona vielä hiilinegatiivisuus. Antti Rinteelle ja Juha Sipilälle näkyy käyvän mikä keino hyvänsä, kunhan sillä vältetään uhkaavana pidetty ilmaston lämpeneminen. Sensijaan Pekka Haavisto näyttää rajoittuvan hiilidioksidin päästöleikkauksiin, joilla saavutetaan hiilineutraalius ja sen jatkona vielä hiilinegatiivisuus.

 

Viittaan esim. puheenvuorooni http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274548-ilmastonmuutosvaihtoehtoinen-strategia :

 

Strateginen johtaminen vaatii oikeaa ja ajantasalla olevaa tietoa. Kun esim. esim IPCC:n omaksumille ilmaston herkkyystiedoille ei näyttöä todellisuudesta ole olemassa, niiden käyttö hiilidioksidipäästöjen leikkausperusteina ei täytä strategisen johtamisen edellyttämiä arvoja. Tämä tarkoittaa sitä, että Pariisin sopimuksen mukaiset hiilidioksidipäästöjen leikkaukset on lopetettava ja korvattava vaihtoehtoisen strategian mukaisilla toimenpiteillä, joilla voidaan varaututua esim. luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin.

 

- - -

 

Nyt uutta hallitusta muodostettaessa hallitusohjelmassa on syytä ottaa huomioon se, että Pariisin sopimukseen liittyvien hiilidioksidipäästöjen leikkausten asianmukaisuus tarkistetaan sillä tavalla, että sen luotettavuuden tai epäluotettavuuden poliittiset päättäjätkin todellisuudessa ymmärtävät eivätkä toimi vain pelkkään uskoon liittyen. Tähän perehtymisen voi aloittaa vaikka omaan puheenvuorooni http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/263749-ilmastonmuutosongelmiin-liittyva-vaihtoehtoinen-strategia-otettava-kayttoon liittyen.

 

Viittaan lisäksi kommentteihini 

https://judithcurry.com/2017/05/02/nyes-quadrant/#comment-848558 ja

https://judithcurry.com/2011/08/04/carbon-cycle-questions/#comment-198992 .

 

On vielä syytä viitata Matti Virtasen kirjaan Ilmastopaniikki, mistä mielestäni hyvin käy ilmi se, että todellisuudesta ei ole näyttöä löydettävissä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle ilmaston lämpenemiselle.

 

Yhteenvetona haluan todeta, että näytön jatkuvan puutteen vuoksi vastaisuudessa on joka tapauksessa ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksista - vain menetyksiä tuottavina - luovuttava. Poliitikkojen on ymmärrettävä, millaisen vastuun he tästä ottavat, jos Pariisin sopimusta ei ajoissa peruta.

 

Vielä puheenvuorooni http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/276594-ipcclle-vaihtoehtoinen-strategia liittyen totean:

 

”Olen jo aikaisemmin todennut, että uuden hallituksemme koostumuksesta riippumatta, sen on syytä ensisijaisesti ja todella tieteellisten asiantuntijoiden kanssa selvitettävä, ovatko Pariisin sopimuksen mukaiset leikkaukset asianmukaisia vai epäasianmukaisia. Oman käsitykseni mukaan ne ovat epäasianmukaisia, koska ne eivät perustu näyttöön todellisuudesta. Näkemykseni mukaan hallituksemme on Pariisin sopimuksen sijasta asianmukaista turvautua em. vaihtoehtoiseen strategiaan ja EU:n puheenjohtajuuden aikana varautua se myös asianmukaisesti esittämään se muidenkin EU-maiden harkittavaksi. ”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Virtasen kirja on puhdasta roskaa, asiantuntijat eivät ole asiantuntijoita. Virtasen asiantuntemus ei riittänyt asiantuntijoiden valitsemiseen.

http://grohn.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/273...

Curry:

https://skepticalscience.com/skeptic_Judith_Curry.htm

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Haastattelihan hän ilmatieteenlaitoksemme asiantuntijoitakin, mutta sieltäkään ei kukaan esittänyt näyttöä todellisuudesta koskien ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskottua, uhkaavaa ilmaston lämpenemistä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Vahingollisin töppäys mitä Suomessa on tehty ilmastonmuutos bisneksessä on tuulivoimaloille annettu valtion takuuhinta/syöttötariffi, nyt siitä aiheutuu ennennäkemättömän suuri katastrofi. Ympäristörikos saa vielä kymmenen vuotta tehdä tuhojaan, eikä valtion hallinto estä tuhoa, - päinvastoin esteet ympäristötuhon tieltä on poistettu ja tulevaisuus on synkkä.

"Näitä sopimuksia ei pysty irtisanomaan. Ikinä."
http://tripodienaika.blogspot.com/2019/05/naita-vu...

Googlen tuulipuiston pakkolunastuksia perusteltiin "Suomen ilmasto- ja energiastrategialla"
https://tripodienaika.blogspot.com/2018/12/googlen...

Tästä on varoitettu lakiesityksen valmisteluvaiheessa jo ilman että varoituksia mitenkään olisi huomioitu. Pelkkää naureskelua ja selkään taputtelua on yltiöpäisen tukipolitiikan vaarallisista haittavaikutuksista kertominen tuottanut, itse asiaan ei parannusta ole saatu.
https://tripodienaika.blogspot.com/2015/05/erityin...

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Niin, tiede ei ole vieläkään todistanut, miksi kimalainen osaa lentää.

Joidenkin mielestä siksi kimalainen ei osaa lentää.

Mutta se lentää sittenkin.

Jos ymmärrät vertauksen.

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Mark, ei siinä lentämisessä ole mitää mystiikkaa. Mut ihan hyvä tarina.

Käsityksen taustalla on myyttiset mitat saanut tarina, jonka mukaan joku saksalainen aerodynamiikan asiantuntija olisi 1930-luvulla todennut yhtä tuntemattomaksi jääneelle biologille, että kimalaisella ei ole rakenteellisia edellytyksiä lentää. Asiaa käsiteltiin tiedotusvälineissäkin, ja ajan mittaan jutusta tuli tavallaan osa kansanperinnettä. Kimalaisen aerodynaamiset ”puutteet” eivät estä sitä lentämästä. Kimalaisella on suhteellisen pienet, mutta karheat ja taipuisat siivet. Jokaisella siiveniskulla muodostuu paljon ylimääräistä nostetta aikaansaavia ilmapyörteitä. Lähteen tapainen > https://tieku.fi/elaimet/hyonteiset/vastoin-huhuja...

Mut hei, ne osaa pelata myös jalkapalloa > https://yle.fi/uutiset/3-10181704

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Hieman niistä luonnon laeista lainaus:

Kosmologi Syksy Räsänen

"Kun puhe kääntyy ilmastonmuutosskeptikoihin, Räsänen huomauttaa heti, ettei kyse ole skeptikoista vaan denialisteista, ilmastonmuutoksen kieltäjistä. Heidät hän niputtaa samaan kastiin holokaustin kieltäjien ja AIDS-denialistien kanssa.

Skeptikko epäilee asiaa, joka voi olla niin tai näin. Ilmastonmuutoksesta ja ihmisen vaikutuksesta siihen on niin vahva todistusaineisto, että asia on täysin järjellisen epäilyn ulkopuolella."

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Jo Sokrates tiesi, että emme tiedä kaikkea. "Sokrates: Der Kluge lernt aus allem und von jedem, der Normale aus seinen Erfahrungen und der Dumme weiß alles..."

Ilmastotiede pitää parempana vähentää kasvihuonekaasuja nyt kuin vasta tulevaisuudessa. Kukaan ei tiedä mitä korkeampi hiilidioksidipitoisuus vaikuttaa maapallon ilmastoon. Viimeksi kun ilmakehän hiilidioksidipitoisuus ylitti 400 ppm 3 miljoonaa vuotta sitten maapallo oli 3 °C nykyistä lämpimämpi. "The last time carbon dioxide was so plentiful in our planet's atmosphere was in thePliocene era, around 3 million years ago."

https://www.rmets.org/event/pliocene-last-time-ear...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Niin, ja jos ilmasto nopeasti muuttuu noin paljon lämpimämmäksi hakeutumalla uuteen tasapainotilaan niin siitä on meille harmia.

Voidaan toki varustautua, esimerkiksi rakentamalla tuulivoimaa yms. omavaraisuutta ja hankkimalla rautaa rajalle.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

" Ilmastonmuutoksesta ja ihmisen vaikutuksesta siihen on niin vahva todistusaineisto, että asia on täysin järjellisen epäilyn ulkopuolella."

En muista tähän hätään kuka sanoi ja missä seuraavasti:

" Jos haluat 100 %:n varmuuden, niin sinun on turvauduttava uskontoon mutta jos pienempi varmuus riittää, niin tiede on hyvä valinta."

Ei hän tainnut aivan noilla sanoilla sitä sanoa mutta ajatus oli tuo.
Ja tässä ilmastonmuutos-taistelussa tuo sopii hyvin molempiin osapuoliin.

Ja luultavasti me asuisimme edelleen luolissa jos tervettä epäilyä ei olisi ilmaantunut ihmisen korvien väliin tyyliin, entä jos sittenkin...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Mitähän Räsänen tarkoittaa ilmastonmuutoksella? Juuri kukaan ei kiellä ilmaston muuttumista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Hiilidioksiidin kautta ihminen on lämmittänyt jopa 0.02°C, miten se loppu lämpeneminen meriselitetään ihmisen aiheuttamaksi?
Ehkä naurettavinta on väittää että joku on ilmastonmuutoksen kieltäjä kun lapsetkin tietää että ilmastossa ainoa pysyvä tila on jatkuva muutos.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Poikani kunpa tietäisit kuinka vähällä järjellä tätä maailmaa hallitaan."

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Axel_Oxenstierna

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tai tätä maata jos hallituksen ilmastokenraaliksi valitaan tiskijukka.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

6. Lehtiselle.

Mihin perustuu Lehtisen väitös?

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

"Kun katsoo syvälle luontoon, elämästä oppii enemmän."

A. Einstein.

Kuten Syksy Räsänen totesi, meillä on riittävästi näyttöä ihmisen vaikutuksesta ilmastonmuutokseen, ei siihen liiemmälti enää filosofeja tarvita.

"Se mihin filosofeja ja filosofiaa nykyisin tarvitaan, on asettaa kyseenalaiseksi informaatiokohina, joka peittää alleen aidon tiedon."

Filosofi Ilkka Niiniluoto

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Nähdä metsä puilta"

Einsteinkin oli filosofi ja fyysikko, vaikkakin jälkimmäinen on jäännös jälkipolvien käsityksiin.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Tuolta saa niitä syvempiä kokemuksia, kutsun sinut ylläpitäjänä ryhmään.

https://www.facebook.com/groups/318403468268899/

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Kyllä Einstein piti itseään fyysikkona.

Fyysikko on henkilö, jolla on fyysikon tutkinto tai joka tutkii, opettaa tai soveltaa fysiikkaa työssään. Fyysikot pyrkivät mallintamaan ja selittämään luonnonilmiöitä kaikissa aikaskaaloissa ja mittakaavoissa, lähtien alkeishiukkasten kvanttivärähtelyistä, elektronien liikkeestä puolijohteissa tai röntgensäteiden kulkeutumisesta luussa, päätyen alkuräjähdykseen, galakseihin, mustiin aukkoihin, gravitaatioaaltoihin tai maailmankaikkauden laajenemiseen.

Pidetäänpä tämä mielessä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Odotan edelleenkin sitä jotain tutkimuspaperia mikä osoittaisi 100 miljoonan vuoden aikana hiilidioksidipitoisuuden seuranneen lämpenemistä 20v tarkkuudella.

Sitä paitsi, nykyään näkyy olevan paljonkin panostusta uusiutuvaan energiaan, kuten tuulivoimaan joka tarkoittaa sitä varautumista muuttuviin oloihin.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Esimerkiksi 1990-luvun lopulla El Niño-ilmiöön liittyvän lämpenemisen jälkeen ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden viiveellä tapahtuva nousu jatkui, mutta ilmaston lämpötila jokseenkin jäi nousematta siihen asti, kunnes uusi El Nño tuli kuvaan mukaan vuoden 2015 tienoilla. Mekanismi El Niñon jälkeen tapahtuvassa hiilidioksidipitoisuuden nousussa on siinä, että El Niñon jälkeen valtamerien ylempien leveysasteiden pintavedet viiveellä lämpenevät ja siten heikentävät siellä ilmakehän hiilidioksidin absorboitumista merivesiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

El Nino on lyhyellä aikavälillä tapahtuva merivirran muutos, ei se liity tähän mitenkään geologisessa mittakaavassa tapahtuviin muutoksiin.

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen Vastaus kommenttiin #26

Geologisissa mittauksissa ennen Mauna Loa'n mittauksia tulokset on saatu mannerjäätiköiden hiilidioksidipitoisuuksista, jolloin tulokset ovat olleet useamman 100 vuoden keskiarvoja. Niinpä niiden tarkkuutta ei voida verrata nykyisten mittausten tarkkuuteen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #30

Tämäkään Heimosen väite ei pidä paikkansa. Alueilla, joilla sadanta on runsasta, kaasukuplien muodostuminen kestää parikymmentä vuotta. Niissä siis on 20 vuoden keskiarvo.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #32

Okei, ja sinä sitten tiedät paljonko kunakin vuosikymmenenä on satanut ja paljonko kerrokset on tiivistynyt jne, fine!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #30

Mauna Loa on vain jotain miljoonan vuoden ikäinen ja puhe oli sadasta miljoonasta vuodesta.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Mutta Rinnehän lupasi pysäyttää lämpenemisen 1.5 asteeseen. Onhan sitten vuoden 1850 lämmennyt jo 1.16 astetta. Maapallo ei kestä enää 0.34 asteen lisäystä vaan sulaa ja palaa poroksi. Tänäänkin YLEn uutisissa sademetsissä käsin rapuja kalasteleva alkuperäisasukas tiesi kertoa Etelänapajäätikön sulavan!
Jo tähän astisen lämpenemisen ja CO2 pitoisuuden nousun seuraukset ovat olleet katastrofaaliset: lapsikuolleisuus on vähentynyt, ihmisten elinajan odote on noussut, lisääntyneet sadot ovat ruokkineen yhä suuremman määrän väestöä, köyhyydessä elävien suhteellinen määrä on laskenut. Tällainen ei voi jatkua! Haluan maapallon itselleni, muut pois täältä päästelemästä!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mutta Rinnehän lupasi pysäyttää lämpenemisen 1.5 asteeseen."

Todista.

En ole tällaista väittämää kuullut missään enkä ole havainnut että suomessa tehtäisiin muuta kuin yritettäisiin saada omaa tonttia kuntoon.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen

Uusin hallitusohjelma ja nimet on alla.

Suora lainaus.

"3.2.1 Eurooppa-politiikka
Tilannekuva
Euroopan unionin kannatus kansalaisten keskuudessa on vahvistunut eri puolilla Eurooppaa. EU:lla on ollut kykyä selvitä kriiseistä ja siltä odotetaan nyt johtajuutta globaalien
ongelmien ratkaisemiseksi. EU on sitoutunut Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoon
ja etenkin lämpenemisen rajoittamiseen 1,5 asteeseen sekä YK:n Kestävän kehityksen
Agenda2030:n toimeenpanoon. "

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #23

Siinähän lukee selvästi että Pariisin ilmastosopimus ja sen on allekirjoittanut aika monta valtiota.

Suomi ei siis yksin tee yhtään mitään.

Käyttäjän JukkaKeskinen kuva
Tapio Keskinen Vastaus kommenttiin #25

"Tavoite 1

Hallitus sitoutuu uudistamaan Euroopan unionin ja Suomen ilmastopolitiikkaa siten, että teemme oman osamme maailman keskilämpötilan nousun rajoittamiseksi 1,5 asteeseen."

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #31

Eli Suomi tekee oman osansa. Se ei tarkoita sitä, että yksin tehtäisiin kaikki.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

jos lämpeneminen pysähtyykin vasta 1,48 asteessa,tai 1,52;ssa-,,silloinko rutto iskee ?

-suomalaisten osalta turhaa kohkaamista,,Intian vaalit oli(toivottavasti)ilmastovaalit,,ja kiinaan sitä toivoisi,,ja venäjälle,,brasseille etc,,-meidän fossiilisetkin palaa puhtaasti, no hätä !

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ilmastopaneelin puheenjohtaja, professori Markku Ollikainen totesi uutisissa, että Venäjä ei tee mitään ilmastonmuutoksen suhteen.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kiina ja moni muu maa sentään tekee, nimittäin lisää kivihiilenpolttoa ja samalla tuolla kauko-idässä henkilöautot lisääntyy kiivaaseen tahtiin. Laivaliikenne lisääntyy, lentoliikenne lisääntyy ja täällä muutama ilmastotärähtänyt kuvittelee että me pystytään ratkaisemaan ongelma jota ei ole. Ja kyllähän Haavisto vaalimainoksessa lupasi että vihreitä äänestämällä ilmasto vakiintuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset