LauriHeimonen

Hallitustunnustelu

Eräänä keskeisenä asiana Antti Rinne haastatteluissaan painotti osapuolien yhteisymmärryksen tärkeyttä, mikä koskee ”tutkimuksen ja tieteen teon palauttamista kunniaan”. Tällä hän näytti tarkoittavan halituksen riittävää, Pariisin sopimuksen mukaista sitoutumista IPCC:n raportin mukaisiin CO2- päästöjen leikkauksiin.

 

Puheenvuoroni Uskoko luonnonlakien korvaajana http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270022-uskoko-luonnonlakien-korvaajana kertoo hyvin, mikä tilanne poliitikkojen ilmastokeskustelussa nyt on.

 

Oma johtopäätöksni on tämä:

 

” - - näkemykseni mukaan Suomella on hyvät mahdollisuudet EU:n puheenjohtajakautenaan tuoda esille luonnonlakeihin perustuva vaihtoehtoinen, Pariisin sopimusta korvaava strategia luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin sopeutumiseksi.”

 

Viittaan vielä erääseen englanninkieliseen kirjoitukseeni:

For instance my comment https://judithcurry.com/2018/12/28/week-in-review-science-edition-92/#comment-887274 I have earlier written

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Vain venäläinen ilmastomalli ennustaa oikein. Kts. linkki.

https://www.cato.org/publications/commentary/are-c...

"Ennustavatko kaikki ilmastomallit liikaa maapallon lämpenemistä?"

"Vastaus on kyllä."

"Mutta yksi malleista todella toimii. Alabaman yliopiston John Christyn ja hänen kollegojensa mukaan vain venäläinen malli, nimeltään INM-CM4, saa asiat oikein. Joten miksi ei korosteta voimakkaasti mallia, joka toimii? Ei ehkä siksi, että se ennustaa vähemmän ilmaston lämpenemistä kuin kaikki muut U.N.-mallit?
Sen seuraaja, INM-CM5 https://www.earth-syst-dynam.net/9/1235/2018/, on niin hyvä, että se on ainoa, joka diagnosoi "tauon" lämpenemisessä vuosina 2002-2014. Että "tauko" oli todellinen on ilmeistä maailmanlaajuisessa pintalämpötilaa koskevassa rekisterissä, johon IPCC luottaa eniten ja jota ylläpitää Itä-Englannin yliopiston ilmasto-tutkimusyksikkö."

"Comment:
The chosen models all have so many different constants and equation terms (tuning knobs) that they can be tuned to match any trend you want, so they are all tuned to match the official past temperature trend, and tuned to predict based on the socially acceptable range of predictions in the herd-science community."

https://www.nationalreview.com/news/mike-pompeo-pa...

"Kommentti:
Käytössä olevilla malleilla on niin monta erilaista vakiota ja yhtälöä (säätönuppia), että niitä voidaan säätää sopimaan mihin tahansa haluttuun trendiin. Joten ne on säädetty sopimaan edeltäviin virallisiin lämpötiloihin ja ennusteiden osalta sopimaan sosiaalisesti hyväksyttyyn haarukkaan tiedeyhteisön laatimia skenaarioita mukaillen."

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

Tässä voimme sivuuttaa kaikenlaiset välikädet ja mennä suoraan itse tutkimuksen äärelle:
https://www.researchgate.net/publication/325021865...

Ja oikeasta yläkulmasta saa ladattua tutkimusraportin pdf-muodossa.

Luin sen kerran läpi, mutta koska en ole alan asiantuntija, on minun pakko kysyä Arolta: missä kohdassa tuossa raportissa sanotaan jotain tulevista lämpötiloista?

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"No model trajectory reproduces correct time behavior of AMO and PDO indices. Taking
into account our results on the GMST modeling one can conclude that anthropogenic forcing
does not produce any significant impact on the dynamics of AMO and PDO indices, at least for
the INM-CM5 model."

Eri ilmastomallit tähtäävät eri skenaarioin vuosisadan loppuun haarukoiden ilmastonmuutosta, huomioiden menneen lämpötilamuutoksen ja antropogeenisen vaikutuksen siihen.

Tuossa tutkimuksessa keskityttiin vain analysoimaan mennyttä lämpötilanmuutosta ja sitä kuinka hyvin venäläinen malli oli siinä onnistunut.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Li Andersson, Suomenmaa lehdessä: "Vaalituloksen pitää näkyä tulevan hallituksen kokoonpanossa ja halli­tu­soh­jel­massa
Vasem­mis­to­liiton puheenjohtaja haluaa luoda työtä vähentämällä päästöjä"

Li on aivan oikeassa vaatimuksessaan vaalituloksen näkyvyydestä. Ihmistyö lisääntyy helposti, kun päästöjä tuottavat koneet voimalaitoksista lähtien sammutetaan. Herää kysymys, miten käy aineellisen elintason eli onko maksajia nykyisen tasoisille palkoille. Ruokaa ja muita perustarpeita kyllä pystytään tyydyttämään käsityöllä paikallisesti.

Vai tarkoittikohan hän, että työ lisääntyy turhien hiilidioksidin ilmasta poistamiseen tai hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tarkoitettujen härpäkkeiden tekemisestä ja myymisestä kalliilla hölmöille?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomessa on mahdotonta pitää nykyistä elintasoa. Väestön ikääntyminen yksistään pitää siitä jo huolen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset