LauriHeimonen

CO2-leikkaukset toimimaton ratkaisu

Tänään Yle1:n aamu-TV:ssä seurasin, kuinka Greanpeace'n edustaja Sini Harkki ja ympäristöministeriön edustaja Magnus Cederlöf omaksumillaan ideologisina tai institutionaalisina pitämilläni näkekemyksillään yrittivät julistaa, kuinka YK:n tiedemiesten jo vuosikymmennien aikana varoittaneesta ilmaston uhkaavan pidetystä lämpenemisestä on päästävä viivyttelemättä eroon. Siitä näkemykseni mukaan päätään eroon, kun ymmärretään, että sille ei tieteellistä näyttöä ole olemassakaan. Pariisin sopimuskin perustuu vain hypoteettisiin arvioihin ilmaton herkkyydestä, mille näyttöä todellisuudesta en ole nähnyt esitettävän.

 

Tämä aamu-TV:n ohjelma tulkintani mukaan oli samanhenkistä, uskonvaraista julistamista, mistä esim. viimeksi olen puheenvuorossani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260458-vaarinymmarretty-ihmisperainen-lampeneminen kirjoittanut, koskien professori Jero Aholan ja VTT:n erikoistutkija Ville Tulkin kuin myös pääministeri Juho Sipilän sekä Maailman ilmatieteenjärjestön johtaja Petteri Taalaksen näkemyksiä ihmisperäiseksi uskotun ilmaston lämpenemisen uhkaavsta kehittymisestä. Tuossa puheenvuorossani olen pyrkinyt todellisuudesta tehtyjen havaintojen perusteella esittämään, että viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana tehtyjen, YK:n poliitikkojen ohjaamien pyrkimysten perusteella ei ihmisen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle lämpenemiselle näyttöä ole olemassa. Siinä mielessä Pariisin sopimuksen mukaiset CO2-leikkaukset ovat tarpeettomia, ja niiden on todettu aiheuttavan lähinnä vain menetyksiä.

 

Edellä olevassa puheenvuossssani olen johtopäätöksenäni todennut:

 

'Olen itse todennut, että meilllä on kaksi helposti ymmärrerettävää tosiasiaa, miksi IPCC on omaksumissaan ilmaston herkkyysarvioissaan väärässä. a) Ensinnäkin IPCC:n arvioissa oletetaan, että viimeaikoina tapahtunut ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on kokonaan ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä johtuva, kun taas luonnonlakien mukaisen, hiilidioksidin kokonaispäästöjen ja hiilidioksidin kokonaisabsorptioiden välisen dynaamisen tasapainon perusteella arvioitaessa, viimeaikaisen ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussa on korkeintaan vain luokkaa 5 % oleva ihmisperäinen osuus. b) Toiseksi viimeisen 100 miljoonan vuoden ajalta tähän päivään saakka ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendien on todettu seuranneen ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päin vastoin.

 

Omassa puheenvuorossani Ihmisen osuus ilmaston lämpenemisestä häviävän pieni http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259844-ihmisen-osuus-ilmas... yhteenvetonani kirjoitin:

 

”Yhteenvetona haluan todeta, että Pariisin sopimuksen mukaiset, ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä tapahtuvat leikkaukset tuottavat vain menetyksiä. Kuten näillä sivuilla olen jo moneen kertaan todennut, hallituksen on korkea aika turvautua vaihtoehtoiseen strategiaan, mikä tässä tapauksessa voisi tarkoittaa esimerkiksi asianmukaista varautumista luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin.”'

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

Pyörittelin täällä CO2 lukuja Suomen ja Intian välillä .
( Tämä ei tarkoita, että olisin hiilidioksidi-uskovaisia...)

En osaa sanoa onnistuinko totaalisen järjettömyyden esille tuomisessa.

https://kymensanomat.fi/mielipide/lukijalta/aaa8df...

"Auli , mielelläni kuulisin kommenttisi tähän Kauppalehden juttuun : https://www.kauppalehti.fi/...

Esimerkiksi tästä toteamuksesta :

" Suomen vuotuiset hiilidioksidipäästöt ovat 56 miljoonaa tonnia ja ne laskevat kuuden prosentin tahtia. Intian päästöt ovat 2,5 miljardia tonnia ja ne kasvavat reilun viiden prosentin tahtia, eli vuodessa yli kaksi kertaa koko Suomen päästöjen verran."

Selvennän hiukan numeroita : Suomen CO2 päästöt siis 56 Mt/vuosi vähentyen n. 3 Mt/vuosi , Intian päästöt 2500 Mt/vuosi KASVAEN 125 Mt/vuosi.

Eli kymmenen vuoden päästä Suomen päästöt ovat n. 20 Mt vuodessa , Intian n. 4000 Mt vuodessa."

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Mikähän mahtaa olla sanomasi? Ennustetaanko yleisestikin asioita ottamalla kulmakerroin historiasta ja jatkamalla kuvaajaa tarvittavan pitkälle tulevaisuuteen?

Intiassa on tällä vuosituhannella rakennettu paljon hiilivoimaa, kyllä. Syynä on ollut se, että hiililauhde on ollut halvin tapa tuottaa sähköä - tähän asti: nykyään halvinta Intiassa on aurinkosähkö. Hiilivoiman on myös saastuttamisen johdosta arvioitu lyhentävän intialaisten elinajanodotetta yli 3 vuotta. Joten eiköhän sielläkin olla nähty, mihin hiilipolku johtaa.

Kaikesta huolimatta intialaisten co2-päästöt per capta ovat suuruusluokkaa viidesosa meikäläisistä.

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No ihmiset tarttee ruokaa ja työpaikkoja.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

Ohessa video, jossa Ph.D. Mark Miller osoittaa henkäisemällä, kuinka CO2 estää IR-säteilyä etenemästä = kasvihuoneilmiö.

https://www.youtube.com/watch?v=QLRsUi37DHg#action...

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Vähän taajuusfiltteriä muuttamalla olisi pienemmällä hönkäisyllä saanut saman aikaiseksi laajemmalla infrapuna-alueella, hönkäyksessä on myös vettä.

Käyttäjän HannuSinivirta kuva
Hannu Sinivirta

5. Jos muuttaa filtteriä, silloin kaista on IHAN muuta kuin mitä demonstraatiolla esitetään. Järki käteen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset