CO2-leikkaukset toimimaton ratkaisu

Tänään Yle1:n aamu-TV:ssä seurasin, kuinka Greanpeace'n edustaja Sini Harkki ja ympäristöministeriön edustaja Magnus Cederlöf omaksumillaan ideologisina tai institutionaalisina pitämilläni näkekemyksillään yrittivät julistaa, kuinka YK:n tiedemiesten jo vuosikymmennien aikana varoittaneesta ilmaston uhkaavan pidetystä lämpenemisestä on päästävä viivyttelemättä eroon. Siitä näkemykseni mukaan päätään eroon, kun ymmärretään, että sille ei tieteellistä näyttöä ole olemassakaan. Pariisin sopimuskin perustuu vain hypoteettisiin arvioihin ilmaton herkkyydestä, mille näyttöä todellisuudesta en ole nähnyt esitettävän.

 

Tämä aamu-TV:n ohjelma tulkintani mukaan oli samanhenkistä, uskonvaraista julistamista, mistä esim. viimeksi olen puheenvuorossani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260458-vaarinymmarretty-ihmisperainen-lampeneminen kirjoittanut, koskien professori Jero Aholan ja VTT:n erikoistutkija Ville Tulkin kuin myös pääministeri Juho Sipilän sekä Maailman ilmatieteenjärjestön johtaja Petteri Taalaksen näkemyksiä ihmisperäiseksi uskotun ilmaston lämpenemisen uhkaavsta kehittymisestä. Tuossa puheenvuorossani olen pyrkinyt todellisuudesta tehtyjen havaintojen perusteella esittämään, että viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana tehtyjen, YK:n poliitikkojen ohjaamien pyrkimysten perusteella ei ihmisen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle lämpenemiselle näyttöä ole olemassa. Siinä mielessä Pariisin sopimuksen mukaiset CO2-leikkaukset ovat tarpeettomia, ja niiden on todettu aiheuttavan lähinnä vain menetyksiä.

 

Edellä olevassa puheenvuossssani olen johtopäätöksenäni todennut:

 

'Olen itse todennut, että meilllä on kaksi helposti ymmärrerettävää tosiasiaa, miksi IPCC on omaksumissaan ilmaston herkkyysarvioissaan väärässä. a) Ensinnäkin IPCC:n arvioissa oletetaan, että viimeaikoina tapahtunut ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousu on kokonaan ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä johtuva, kun taas luonnonlakien mukaisen, hiilidioksidin kokonaispäästöjen ja hiilidioksidin kokonaisabsorptioiden välisen dynaamisen tasapainon perusteella arvioitaessa, viimeaikaisen ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousussa on korkeintaan vain luokkaa 5 % oleva ihmisperäinen osuus. b) Toiseksi viimeisen 100 miljoonan vuoden ajalta tähän päivään saakka ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendien on todettu seuranneen ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päin vastoin.

 

Omassa puheenvuorossani Ihmisen osuus ilmaston lämpenemisestä häviävän pieni http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/259844-ihmisen-osuus-ilmas… yhteenvetonani kirjoitin:

 

”Yhteenvetona haluan todeta, että Pariisin sopimuksen mukaiset, ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä tapahtuvat leikkaukset tuottavat vain menetyksiä. Kuten näillä sivuilla olen jo moneen kertaan todennut, hallituksen on korkea aika turvautua vaihtoehtoiseen strategiaan, mikä tässä tapauksessa voisi tarkoittaa esimerkiksi asianmukaista varautumista luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin.”'

LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu