LauriHeimonen

Hallituksemme vaihtoehtoinen strategia/todellisuus?

Olen puheenvuorossani http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250114-pariisin-sopimuksen... yhtteenvetona kirjoittanut:

 

”Kun hallitus perustaa toimintansa strategiseen johtamiseen, Pariisin sopimuksen – jos jonkin – varalta on varauduttava vaihtoehtoiseen strategiaan.”

 

Kun tänä aamuna seurasin ministeri Kimmo Tiilikaisen hastattelua Yle 1:ssä, minulle jäi käsitys, että hallituksemme omaksumassa ”strategisessa johtamisessa” ei näy häivettäkään varautumisesta vaihtoehtoiseen strategiaan ilmastonmuutoksen osalta.

 

Tuon vaihtoehtoisen strategian ilmaston muutokseen liittyvien toimintojen osalta pitäisi olla tarpeellinen, kun ottaa huomioon, että todellisuudesta ei ole asianmukaista näyttöä ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä aiheutuvaksi uskotusta ilmaston lämpenemisestä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Lauri, vaihtoehtoisesta strategiasta tulee mieleeni, jos Siniset lähtevät hallituksesta, ja tilalle ei saada rkp:tä ja kristillisiä, niin Vihreillehän voisi antaa kunnian LUOVAN viraston valitusoikeuden palautuksesta, jos he muuten syövät sote- ja maakuntauudistuksen kaikkine "piikikkäine kiduksineen ja evineen"...

Siis poistettiinko LUOVAN valitusoikeus alkuperäisestä lakiluonnoksesta vain sen vuoksi, että sillä voidaan tarvittaessa pelata hankalaksi osoittautuvissa sote- ja maakuntauudistuskiemuroissa?

Vrt. Nikon hyvä puheenvuoro asiasta Maijalan blogissa:

- -"Erikoisinta lakiprosessissa on ollut, että luonnoksessa oli mukana erillisen valvontayksikön perustaminen Luovaan ja sitä kannatettiin mm Korkeimman hallinto-oikeuden taholta. Varsinaisessa esityksessä tämä on kuitenkin poistettu, miksi ihmeessä? Pelkkä toteamus siitä, että se olisi ollut samassa virastossa ei riitä. Valvoohan vaikkapa eduskunnassa toimintaa tahoja, jotka ovat samalla osa eduskunnan kokonaisuutta kuten vaikkapa eduskunnan oikeuskansleri." - -

http://emmaijala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254433-y...

Käyttäjän Kirsiomp kuva

"Tiilikaisen mukaan EU tarvitsee kunnianhimoisen tavoitteen ja strategian sen saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä. Yksi EU:n ilmastopolitiikan kulmakivistä on sen päästökauppajärjestelmä.

”Pidän tärkeänä, että päästökauppajärjestelmää vahvistetaan edelleen ja myös laajennetaan. Olen ehdottanut kollegoilleni päästökaupan laajentamista kiinteistökohtaiseen lämmitykseen ja jäähdytykseen”, Tiilikainen sanoi Pariisissa."

http://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publish...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset