LauriHeimonen

Bonnin ilmatokokouksen ongelmallisuus

MTV: ”Bonnin ilmastokokoukset jatkuivat pitkälle yöhön. Kokouksen puheenjohtaja Jan Pronk käy yön aikana kahdenvälisiä keskusteluja eri maaryhmien kanssa. Kompromissiratkaisun odotetaan syntyvän sunnuntaina.

- - -

Bonnissa etsitään sopua Kioton ilmastosopimuksen toimeenpanoon. Suomen valtuuskunnan mukaan tällä hetkellä suurimpia vaikeuksia on neuvotteluissa teollisuusmaiden kehitysmaille antamasta rahoituksesta päästövähennyksiin.”

 

Minun on vaikea kuvitella,että Bonnissa syntyy mitään toimivaa ratkaisua. Viittaan omann näkemykseeni, jolle vaihtoehtoa todellisuudesta ei ole löydettävissä;http://lauriheimonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227005-hiilidioksidipaastojemme-ilmastovaikutus-huomaamattoman-vahainen :

 

”Kuten olen yllä osoittanut, viimeaikainen CO2-pitoisuuden ihmisperäinen, fossiilisista polttoaineista aiheutuva nousu atmosfäärissä on niin pieni, että ei ole mitään tarvetta leikata fossiilisista polttoaineista aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Lisäksi – luonnonlakien mukaan – atmosfäärin CO2-pitoisuuden muutostrendit seuraavat ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin.

 

Fossilisista polttoaineista aiheutuvien, ihmisperäisten CO2-päästöjen turhanaikaisiksi osoittautuneista leikkaamisista aiheutuu vain menetyksiä. Siksi niistä leikkauksista tulee luopua ja korvata ne toimenpiteillä, joilla pyritään edistämään mukautumista luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja uhkaaviin sään ääri-ilmiöihin. Mitä energiapolitiikkaan tulee, täytyy pitää huolta, että saatavilla on energiaa, mikä vastaa tarvittavaa kilpailukykyä ja puhtautta. Kuten edellä olevasta käy ilmi, asia oikein hoidettuna, se ei sulje pois myöskään hiilidioksidipäästöjä aiheuttavia voimalaitoksia.

 

Kun hallitus perustaa toimintansa strategiseen johtamiseen, Pariisin sopimuksen – jos jonkin – varalta on varauduttava vaihtoehtoiseen strategiaan!”

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"Iilimatokokous". Hyvä nimi.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Iilimatoon liittyy paljon symboliikkaa. Söpöjä matoja, vaativat puhtaan veden ja tietenkin niitä eläimiä, voidakseen imeä verta.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Voihan kyllä olla että kyseessä on pelkkä kirjoitusvirhe: italian "il mapo" olisi hedelmä nimeltään "rumeliini" tai "ugli". Hyvä nimi tälle kokoukselle tuokin.

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

Hedelmästä "rumeliini" tehdään myös likööriä, ei kuulosta juotavalta. "Da questo frutto si produce il liquore Mapo Mapo prodotto dalla Campari Group[6]."

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Jos komiteassa suunniteltu hevonen on kameli, ilmastotieteellinen komiteamietintö onkin ...

https://www.google.fi/search?q=il+mastodonte&sourc...

Käyttäjän arojouni kuva
Jouni Aro

"Los mamútidos (Mammutidae, antiguamente llamada Mastodontidae) son una familia extinta de mamíferos proboscídeos conocidos normalmente como mastodontes. No deben confundirse con los mamuts, que pertenecen al género Mammuthus de la familia Elephantidae."

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen
Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Niin, tiedeyhteisö on kuulemma yksimielinen ... muuta keskustelun tapaa ei ole kuin parodia.

https://www.youtube.com/watch?v=kqasecwLZXA

Käyttäjän LauriHeimonen kuva
Lauri Heimonen

Olen pahoillani, että olen erehdyksessä viitannut väärään Bonnin ilmastokokoukseen. Mutta esittämäni näkemys silti koskee nimenomaan juuri nyt meneillään olevaa Bonnin kokousta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset